po wymianie czujnika temp cieczy długo wskazówka podnosi się
Nie mam siły . Znowu kłopot . Tydzień czekałem na auto. Klima mi nie działa. Czujnik temperatury bardzo długo podchodzi do 90 stopni po wymianie , wcześniej skakał. W zasadzie jeszcze mi nie wszedł na 90 stopni
ani razu. Czujnik poziomu oleju po wymianie teraz tylko co któryś raz mryga jak przed wymianą 3x. W zasadzie to wszystko wystąpiło tydzień po hamowni. Help me
[ Dodano: Czw 30 Kwi, 15 14:46 ]
Tak jeszcze poczytałem na forum i mam pytanie teoretycze czy jak nie włączają się wentylatory z przodu to sprężarka klimy też się nie włączy ?
Bo w Ibizie miałem taki przypadek , że przy wymianie chłodnicy jakimś cudem został działać uszkodzony czujnik na tej chłodnicy i wentylatory nie chodziły ale też klima nie chłodziła. Pytanie czy w ogóle klima się włącz
jak wentylatory nie działają czy tylko nie chłodzi ?
[ Dodano: Pią 08 Maj, 15 10:15 ]
Tak napisze może się przyda komuś. Czujnik i termostat padły prawie z dnia na dzień. Gdzieś uciekał płyn G12. Okazało się , że prawdopodobnie zalało też czujnik oleju . Ciśnienie w układzie uszkodziło czujnik , termostat możliwe , że też. Pod autem była plama płyny G12 . Uszkodzona była zakrętka zbiorniczka. Dlatego po otwarciu w układzie był mocny sykot. Możliwe , że uszkodzenie kilka miesięcy temu węża na trójniku też zostało spowodowane nadmiernym ciśnieniem. A uszkodzony czujnik oleju (stopilo sìe wszystko) może powodować zwarcie w instalacji i unieruchomić kilme- tak napisali na forum golfa.
Wymiana bezpiecznika nr 5 ( od sterowania obiegiem ) w każdym bądz razie pomogła. Nie wiedziałem , że dwie rzeczy są powiązane. Musze jeszcze ten obieg sprawdzić i będę miał pewność.
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
Komentarz